Kérdésed van? Hívj minket! +36703634219

Légy

Ismerd az ellenséged

Legyek

A legyek nagyon gyorsan szaporodnak, egy nőstény akár 600 petét is képes lerakni. A környezetben élő rovarok számos olyan fenyegetéssel néznek szembe, amelyek csökkentik számukat. A legyek populációját a természetes ellenségeken kívül betegségek, élősködők és a nem megfelelő környezeti feltételek is tizedelik. Ha ez nem így lenne, akkor a világon e repülő rovarok igazi csapásával szembesülnénk. A legyek az egész világon megtalálhatók. Magyarországon a házilégy a legelterjedtebb, szeme 360°-os látómezővel rendelkezik.


22termék
 
22termék

Legyek jellemzői

Ezek a rovarok képesek túlélni a telet, különösen, ha otthonukban találnak menedéket. Ennek ellenére ősszel sok olyan betegséggel kell szembenézniük, amely tönkreteszi populációikat; ezért csak kevés egyed él a tél végéig. A legyek nappal aktívak. Éjszaka az épületek falán, a mennyezeten vagy a padlón pihennek. A legyek messziről kiszagolják az ételt. A táplálékot folyékony és szilárd formában is elfogyasztják. Az étkezés megkezdése előtt ízlelő szőrszálakkal tesztelik, hogy az étel fogyasztásra alkalmas-e. A szájszervek szerkezete miatt nem tudnak harapni, így táplálékukat "nyalással" veszik fel. Szilárd táplálékforma esetén a legyek nyálat választanak ki, a benne lévő enzimek pedig néhány perc múlva félig folyékony masszává varázsolják az ételt. Ez az, amivel a legyek táplálkoznak, és így csillapítják éhségüket.

A lakóépületek közelében repülő rovarok leggyakrabban házi legyek. Nem csípik meg az embert, de nagyon zavaróak tudnak lenni. Vonzza őket az izzadság, a vér és a nyálkahártya-váladék, és nem félnek attól sem, hogy az állatok szemébe és orrlyukaiba repüljenek. Gyakran ülnek emberi táplálékon, ami veszélyeztetheti az egészséget. Testük számos kórokozót hordoz, mert napi tevékenységük során különböző felületeken landolnak. Az általuk hordozott mikroorganizmusok közé tartozik a vérhas, a tuberkulózis, a lépfene baktériumok, valamint a paraziták, például a gombaférgek petéi.

Harc

A legyek a nyitott ablakokon, ajtókon és réseken keresztül jutnak be a lakásba. Ha szeretnéd megvédeni otthonod ezektől a rovaroktól, érdemes beszerezned az azonnali hatású BROS légyirtó aeroszolt.

Légy naptár

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
195 Ft - 58 790 Ft
Gyártó