Kérdésed van? Hívj minket! +36703634219

Szúnyog

Ismerd az ellenséged

Szúnyogok

A szúnyogok összlétszáma többek között a környezetben uralkodó tényezőktől is függ. A rovarok szaporodásának és fejlődésének kedvez a magas hőmérséklet, a gyakori viharok, a csapadék és az áradás. A lárvák vízben nőnek, ezért a vizes élőhelyeken lehet találkozni a faj legtöbb képviselőjével. A szúnyoggyérítés különféle technikái ellenére sem szabad teljesen kiirtani őket. A halak, hüllők, denevérek és madarak táplálékláncának fontos elemei. Lárváik pedig megszűrik a vizet, és fontos szerepet játszanak a vízi környezetben.


56termék
 
56termék

Szúnyogok jellemzői

Magyarországon közel 50 szúnyogfaj él. Ezeknek a rovaroknak a szárnyai karcsú testükön helyezkednek el, teljes hosszuk legfeljebb 6 mm. Alkonyatkor különösen aktívak, és a látszat ellenére nem repülnek túl jól. Szárnyaik jellegzetes zümmögést adnak, amit a gyors mozgás okoz. Szárnyuk repülés közben másodpercenként körülbelül 600-szor ver.

A szúnyogok nagyon gyorsan szaporodnak. A nőstények akár kétezer petét is képesek lerakni, várható élettartamuk mindössze néhány hét. Ők vérrel táplálkoznak, a hímek tápláléka pedig a növényi nedvek és a vízben található mikroelemek. Partnereikkel ellentétben a hímek a párosodás után hamar elpusztulnak, így rövid életet élnek.

Harc

A szúnyogcsípés veszélyes lehet, mivel ezek a rovarok számos betegséget hordoznak. Az előfordulás helyétől függően ezek a rovarok maláriát vagy dengue-kórt terjesztenek. A rovarcsípés is kellemetlen érzést okoz, és a szúrás helyén enyhe duzzanat és viszketés jelentkezik.

A szúnyogok elriasztásában segítséget nyújt a BROS szúnyog és kullancs aeroszol. Ez a készítmény kényelmesen permetezhető, amely megkönnyíti az egyenletes felhordását. A termék nemcsak a szúnyogok ellen véd, hanem a kullancsok, feketelegyek és tigrisszúnyogok ellen is. Azok, akik magas DEET-koncentrációjú termékeket keresnek, nem csalódnak benne, mert nagyon hosszú hatástartamú, szúnyogok esetében akár 12 óra, kullancsok esetében pedig 9 óra.

Választhatod a ThermaCell termékeit is, hogy már ne is jussanak el hozzád a szúnyogok. Otthon érdemes a Thermacell Halo Mini asztali szúnyogriasztót használni. A nyílt terepen történő rovarriasztást a BROS szúnyogriasztó tekercs és a teraszokra és erkélyekre szánt STV szúnyogriasztó gyertya segíti majd.

Szúnyog naptár

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
495 Ft - 74 995 Ft
Gyártó