Kérdésed van? Hívj minket! +36703634219

Madárodúk

A biztonságos kihelyezés érdekében a madárodúkat megfelelően rögzíteni kell egy fémoszlopra, kerítésoszlopra, téglafalra, házburkolatra, épület homlokzatára, vagy akár fákra vagy fatörzsre. Fára is akaszthatsz madárodút, de ügyelj arra, hogy olyan erős ágat válassz, amely jó helyen van, és menedéket nyújt a ragadozók elől. A bejáratot lehetőleg ne takarja közvetlen lombozat, amely akadályozhatja a ki- és bejutást.

30termék
 
30termék

Hogyan védi meg a fát az égetett felszín?

Hogy működik ez? Az égetéssel felületkezelt fa olyan, amely elég hosszú ideig volt kitéve a tűznek ahhoz, hogy egy réteg elszenesedett fa maradjon a felszínén, de nem elég hosszan ahhoz, hogy megégjen vagy károsodjon a szerkezete. Az eljárás során egy elszenesedett réteg marad a felületen, ami lényegében a fát védő szénréteg. Mivel a szén nem rothad, ez a réteg megvédi az alatta lévő fát a rothadástól. A szénréteg vízállóvá teszi a fát a hagyományos kezeletlen natúr fához képest. Kevesebb víz hatol be a fába, és a szénből készült védőpajzs drámaian javítja az általános ellenállását.

A termeszek és más rovarok utálják az elszenesedés során keletkező szénréteget. Ennek eredményeként a peszticidek vagy más potenciálisan káros vegyszerek nélkül ellenáll a bogaraknak. A szénréteg ellenáll az időjárásnak és a fakulásnak is. A nap UV-sugarai sem tesznek kárt az így kezelt fában ezért sokkal tartósabb, mint a kezeletlen fa. Ha valaha is láttál már néhány év után a naptól kifakult fedélzetet, vagy kerítést, akkor értékelni fogod az égetett fa kivételes hosszú élettartamát. Ezért vannak a fenyődeszkából készült madárodúink kivétel nélkül ezzel a technológiával kezelve!

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
3 350 Ft - 12 900 Ft
Gyártó