Kérdésed van? Hívj minket! +36703634219

Óriáspapagájok

Az arapapagájok a legnagyobb papagájfélék. Hosszú, elkeskenyedő farktolluk van, és erőteljes szárnycsapásokkal szelik a levegőt az erdő lombjai között. Ragyogó tollazatuk színei sokszor egymásba olvadnak. Néhányuk szemét feltűnő mintázat övezi. A legtöbb faj egyedei nagy csupasz bőrfoltot viselnek a két szemük körül. Izgalmukban fejük kétoldalt rózsaszínre színeződik.

Repülés a sűrűben

Az arapapagájok erőteljes röptű madarak, és az erdő lombkoronaszintjének legfelső sávjában is jól megélnek. A gyümölcsöt érlelő fákat, ha kell, nagy távolságból is fölkeresik. Csőrük olyan erős, hogy képesek annál fogva függeszkedni a faágon, s a legkeményebb diókat is fel tudják törni vele. A kalitkák 2mm átmérőjű drótját is el tudják reszelni a csőrükkel.

Átható rikoltásaik bizonyára arra valók, hogy a sűrűben valahogy jeleket válthassanak egymással. Amikor egy hím és egy tojó kettesben marad, sok különböző cserregést és más, tompább hangokat hallatnak. A táplálkozó arapapagájok meglepően szótlanok; a lepotyogtatott dióhéjak kopogásán kívül egyéb hangot nem keltenek.