Kérdésed van? Hívj minket! +36703634219

Szűrőanyagok

Az egészséges és tiszta kerti tó fenntartása során a megfelelő szűrőanyagok kiválasztása kulcsfontosságú. Az egyik leggyakrabban használt kerti tavi szűrőanyag a szűrőszivacs. Ezt az anyagot úgy tervezték, hogy felfogja a törmeléket és a lebegő részecskéket, megakadályozva ezzel, hogy azok eltömítsék a szűrőrendszer lelkét. A szűrőszivacsok különböző sűrűségűek, így a tó egyedi igényei alapján testre szabhatók.

A kerti tavak másik alapvető szűrőanyaga az aktív szén. Ez a rendkívül porózus anyag kiválóan eltávolítja a kémiai szennyeződéseket, szagokat és elszíneződéseket (tanninokat/csersavat) a vízből. Az aktív szén úgy működik, hogy a szennyeződéseket a felületére adszorbeálja (megköti), ezáltal hatékonyan tisztítja a tó vizét. Különösen hasznos a tóban esetlegesen jelenlévő káros vegyi anyagok és toxinok eltávolításában (kémiai szúnyogirtás, gyógyszeres kezelés, permetszer vízbe jutása, stb.).

Ezeknek a kerti tószűrő anyagoknak, például a szűrőszivacsnak és az aktív szénnek a használatával fenntarthatjuk az optimális vízminőséget, és egészséges környezetet biztosíthatunk a vízinövények és a halak számára. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk és cseréljük ezeket a szűrőanyagokat (az aktív szén is telítődik idővel), hogy biztosítsuk hatékonyságukat a szennyező anyagok eltávolításában és a kerti tó általános egészségének fenntartásában.


46termék
 
46termék
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
410 Ft - 28 100 Ft
Gyártó